Skøyter

 

Moss Kunstløpklubb

Skøyter er et viktig verktøy for å ha det morro på is

 

Skøyter man kjøper i sportsforretningen er fine skøyter til å leke med. Med kunstløpskøyter får man nødvendig støtte og bedre kontroll på skøytene. Derfor anbefaler vi å bruke kunstløpskøyter i stedet for "danseskøyter" kjøpt i sportsbutikk.

Kunstløpskøyter må ikke kjøpes nye. De kan gjerne kjøpes brukt eller leies av MKK.

 

Størrelse og passform:

Skøytene skal sitte som sokker. Passform og størrelse på kunstløpskøyten bør være så presis som mulig. IKKE FOR STOR!

Riktig størrelse gjør det lettere og tilegne seg riktig teknik. Feil størrelse kan resultere i gal teknikk og at noen øvelser faktisk blir umulige eller farlige.

 

En indikasjon på om du har riktig størrelse kan du ta på støvelen uten lisser og la tærne treffe helt inntil tuppen. Da skal du ha en ca 5-10mm klaring til hælen. For de minste barna, kan man tillate seg litt vokserom, men velg kvalitetsmodeller. Viderekommende skøyteløpere som ønsker maks stabilitet bør ikke overstige 5 mm.

 

Kontakt trener for tips og råd på størrelse og form.

 

Stell av skøyter:

Skøytene må være skarpe ellers blir det både vanskelig og kjedelig å være på is. Dra fingerneglen ovenfra og ned på skøyteeggen (med skøyta opp ned). Dersom du ikke får avskalling på neglen, eller kjenner mange hakk, trenger skøytene sliping. Vanligvis bør skøytene slipes to ganger i året. MKK har mulighet for å slipe skøyter. Ikke la sportsforretningen eller hockeyklubber gjøre dette - kunstløpskøyter skal slipes på en helt spesiell måte.

 

Bruk kalosjer når du er av isen for å beskytte stålet og hindre skader. Ta kalosjene av når skøytene ligger i bagen etter trening.

Tørk av skøytene og jernet godt etter bruk, og bruk jernbeskyttere av stoff som beskytter og holder jernene tørre og beskyttet.

Ta ut sålen minst en gang i uken og la støvlene tørke inni. Det blir veldig fuktig i skøytene og kan fort dannes jordslag/sopp og dårlig lukt.

Se over lisser og skruer innimellom. Og smør inn skøytene med lærfett av og til.

 

Skøyter kan leies av klubben ellers kan skøyter bestilles på nett på for eksempel skoyteshop.com eller konstakning.net. På leide skøyter krever MKK bruk av kalosjer - dette kan også kjøpes av oss.

 

Det er og brukte skøyter i omløp i klubben.

Grasrotandel: Send 995441225 til 2020

post@mosskunstlop.no | Besøk oss på Facebook